Două drone Predator americane s-au prăbușit în Irak și în Turcia

Aviația militară americană a pierdut recent două drone Predator în Irak și în Turcia în incidente separate, potrivit declarației făcute miercuri de un responsabil militar pentru AFP. Dronele de atac Predator pot fi echipate cu arme puternice, dar autoritățile nu au precizat dacă cele două aparate erau înarmate în momentele incidentelor. Primul incident a survenit în 16 octombrie, când un pilot a 'pierdut semnalul aparatului său, care s-a prăbușit la sud-est de Bagdad', a precizat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Poliția irakiană a găsit drona și a remis-o americanilor. Nimeni nu a fost rănit.

Trei zile mai târziu, un alt Predator a căzut în sudul Turciei, a explicat Warren, presa locală precizând că acesta a căzut în regiunea Hatay.'Aparatul a cunoscut o defecțiune mecanică. Air Force a continuat să-l controleze și l-a îndreptat spre o zonă nepopulată', a spus colonelul.

Și acest Predator a fost restituit autorităților americane. Ambele incidente sunt în prezent în atenția anchetatorilor.SUA se află în fruntea unei coaliții alcătuite din vreo 60 de țări care bombardează ținte ale grupului jihadist Statul Islamic în Siria și în Irak.Turcia permite americanilor să-i utilizeze baza aeriană de la Incirlik, în sudul țării, pentru a lansa aceste atacuri. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!