Două explozii la Tirana, calificate de premierul albanez drept "acte teroriste"

Două explozii la Tirana, calificate de premierul albanez drept "acte teroriste"

Două explozii, ce au vizat o farmacie ce aparține ministrului de interne albanez și, respectiv, un apartament al unui responsabil al poliției, s-au produs marți dimineața la Tirana fără a face victime, fiind calificate drept "acte teroriste" de către premierul albanez Edi Rama, relatează AFP.

Edi Rama a calificat exploziile drept 'acte teroriste care au vizat intimidarea familei ministrului de interne Saimir Tahiri'. 'Cei responsabilii vor fi descoperiți rapid și aduși în fața justiției', a adăugat Edi Rama.

Prima explozie s-a produs la 01.00 GMT și a afectat o farmacie din capitala albaneză ce aparține familiei lui Tahiri, a anunțat poliția printr-un comunicat.

A doua explozie, ce s-a produs aproximativ la aceeași oră, a avut loc în fața intrării apartamentului unui responsabil al poliției, a adăugat sursa citată, precizând că exploziile au produs importante pagube materiale.

Poliția a anunțat că a dezamorsat un al treilea dispozitiv explozibil în jurul orei 05.15 GMT, în apropierea unei stații de autobuz situate la câteva sute de metri de locul unde s-a produs prima explozie. Parchetul albanez a anunțat marți că 'a deschis o anchetă privind acte teroriste', fără a oferi alte detalii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!