Douăsprezece cadavre găsite într-un lac din Rusia, în urma unui accident de elicopter

Douăsprezece cadavre găsite într-un lac din Rusia, în urma unui accident de elicopter

Douăsprezece cadavre au fost găsite de către scafandri ruşi, în urma prăbuşirii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a unui elicopter, la bordul căruia se aflau oficiali regionali de rang înalt, într-un lac, în nord-vestul Rusiei, au anunţat autorităţile locale, citate de Agenţia Mediafax.

Elicopterul, de tip Mi-8, avea la bord 18 persoane, inclusiv cinci membri ai echipajului, atunci când s-a prăbuşit în lacul Munozero, în regiunea Murmansk.

Cadavrele celor 12 persoane au fost scoase la suprafaţă, iar cercetările continuau luni, potrivit autorităţilor regionale, citate de agenţia Itar-Tass.

Nouă cadavre au fost identificate, între care şi cel al lui Serghei Skomorohov, adjunctul guvernatorului regiunii Murmansk.

Elicopterul transporta oficiali regionali şi oameni de afaceri, între care şi conducătorul firmei ruse specializate în fosfaţi, Apatit, Aleksei Grigoriev, şi adjunctul său, Konstantin Nikitin.

Doar două persoane au supravieţuit accidentului şi au fost spitalizate, a anunţat Comitetul de anchetă.

Cei doi supravieţuitori au fost găsiţi plutind pe lac, legaţi în scaune, de către pescari, a declarat pentru AFP Denis Puşin, un purtător de cuvânt al administraţiei regionale Murmansk.

Anchetatorii apreciază că accidentul ar fi putut să fie cauzat de o defecţiune a elicopterului sau de condiţii meteorologice nefavorabile.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane