Douăsprezece cadavre găsite într-un lac din Rusia, în urma unui accident de elicopter

Douăsprezece cadavre găsite într-un lac din Rusia, în urma unui accident de elicopter

Douăsprezece cadavre au fost găsite de către scafandri ruşi, în urma prăbuşirii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a unui elicopter, la bordul căruia se aflau oficiali regionali de rang înalt, într-un lac, în nord-vestul Rusiei, au anunţat autorităţile locale, citate de Agenţia Mediafax.

Elicopterul, de tip Mi-8, avea la bord 18 persoane, inclusiv cinci membri ai echipajului, atunci când s-a prăbuşit în lacul Munozero, în regiunea Murmansk.

Cadavrele celor 12 persoane au fost scoase la suprafaţă, iar cercetările continuau luni, potrivit autorităţilor regionale, citate de agenţia Itar-Tass.

Nouă cadavre au fost identificate, între care şi cel al lui Serghei Skomorohov, adjunctul guvernatorului regiunii Murmansk.

Elicopterul transporta oficiali regionali şi oameni de afaceri, între care şi conducătorul firmei ruse specializate în fosfaţi, Apatit, Aleksei Grigoriev, şi adjunctul său, Konstantin Nikitin.

Doar două persoane au supravieţuit accidentului şi au fost spitalizate, a anunţat Comitetul de anchetă.

Cei doi supravieţuitori au fost găsiţi plutind pe lac, legaţi în scaune, de către pescari, a declarat pentru AFP Denis Puşin, un purtător de cuvânt al administraţiei regionale Murmansk.

Anchetatorii apreciază că accidentul ar fi putut să fie cauzat de o defecţiune a elicopterului sau de condiţii meteorologice nefavorabile.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

4 Zvonuri...

5 Video viral