Drapelul Rusiei, arborat cu susul în jos înaintea întrevederii dintre Kerry și Lavrov

Drapelul Rusiei, arborat cu susul în jos înaintea întrevederii dintre Kerry și Lavrov

Drapelul Federației Ruse a fost arborat, dintr-o eroare, cu susul în jos în timpul pregătirii întrevederii dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american, John Kerry, miercuri, la Zurich, relatează joi presa rusă. Potrivit imaginilor difuzate de Russia Today, banda albă se afla în partea de jos, iar cea roșie — în partea de sus.

Greșeala a fost observată de unul dintre cameramanii ruși, care a sesizat imediat partea americană care se ocupa de pregătiri, înainte de sosirea delegației oficiale a Ministerului rus de Externe.

'Zău? Nu e glumă? Banda albă ar trebui să fie în partea de sus? Mulțumim!', a spus Glen Johnson, de la serviciul de presă al Departamentului de Stat.

Miercuri la Zurich a avut loc o întâlnire între ministrul rus Serghei Lavrov și secretarul de stat american, John Kerry. În cadrul acestei întrevederi, după cum a declarat șeful diplomației ruse, au fost analizate măsurile practice privind rezolvarea conflictului din Siria și situația din estul Ucrainei, potrivit RIA Novosti și Tass.

La finalul discuțiilor, Lavrov a declarat că Rusia, SUA și alte state din grupului de prieteni ai Siriei nu intenționează să participe la discuțiile intersiriene din 25 ianuarie la Geneva, dar că se vor implica în pregătirea acestora.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre Lavrov și Kerry în 2016. Anul trecut a fost unul extrem de plin pentru cei doi — șefii diplomației ruse și americane s-au întâlnit de 18 ori și au avut zeci de convorbiri telefonice, iar Kerry a fost de două ori în vizită în Rusia, într-un climat internațional tensionat.

Relațiile dintre Rusia și SUA traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a implicării Moscovei în situația din Ucraina la sfârșitul anului 2013, care a culminat cu anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federația Rusă în martie 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro