Drapelul Rusiei, arborat cu susul în jos înaintea întrevederii dintre Kerry și Lavrov

Drapelul Rusiei, arborat cu susul în jos înaintea întrevederii dintre Kerry și Lavrov

Drapelul Federației Ruse a fost arborat, dintr-o eroare, cu susul în jos în timpul pregătirii întrevederii dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american, John Kerry, miercuri, la Zurich, relatează joi presa rusă. Potrivit imaginilor difuzate de Russia Today, banda albă se afla în partea de jos, iar cea roșie — în partea de sus.

Greșeala a fost observată de unul dintre cameramanii ruși, care a sesizat imediat partea americană care se ocupa de pregătiri, înainte de sosirea delegației oficiale a Ministerului rus de Externe.

'Zău? Nu e glumă? Banda albă ar trebui să fie în partea de sus? Mulțumim!', a spus Glen Johnson, de la serviciul de presă al Departamentului de Stat.

Miercuri la Zurich a avut loc o întâlnire între ministrul rus Serghei Lavrov și secretarul de stat american, John Kerry. În cadrul acestei întrevederi, după cum a declarat șeful diplomației ruse, au fost analizate măsurile practice privind rezolvarea conflictului din Siria și situația din estul Ucrainei, potrivit RIA Novosti și Tass.

La finalul discuțiilor, Lavrov a declarat că Rusia, SUA și alte state din grupului de prieteni ai Siriei nu intenționează să participe la discuțiile intersiriene din 25 ianuarie la Geneva, dar că se vor implica în pregătirea acestora.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre Lavrov și Kerry în 2016. Anul trecut a fost unul extrem de plin pentru cei doi — șefii diplomației ruse și americane s-au întâlnit de 18 ori și au avut zeci de convorbiri telefonice, iar Kerry a fost de două ori în vizită în Rusia, într-un climat internațional tensionat.

Relațiile dintre Rusia și SUA traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a implicării Moscovei în situația din Ucraina la sfârșitul anului 2013, care a culminat cu anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federația Rusă în martie 2014.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…