Elicopter moldovean capturat de talibani: Forțele de securitate afgane au descoperit patru cadavre lângă epavă (presă)

Patru persoane și-au pierdut viața în urma capturării marți seara a elicopterului MI-17, aparținând unei companii aeriene private din Republica Moldova, în provincia Faryab, din nordul Afganistanului, relatează miercuri Jurnal.md, indicând că un bilanț anterior consemna trei morți, între care, posibil, și un cetățean moldovean. 

Reprezentanții companiei Valan International Cargo Charter, proprietara aparatului de zbor, au anunțat că elicopterul se afla în Afganistan în baza unui contract cu guvernul american.

Potrivit Jurnal.md, elicopterul de tip MI-17, produs în 2007, cu 21 de persoane la bord, a fost doborât de talibani. Elicopterul efectua o misiune civilă de transportare a ajutorului umanitar.

Echipajul elicopterului era compus din trei cetățeni moldoveni: Groza Oleg, Buruiană Ionel și Crihan Mihail, primii doi fiind piloți, iar al treilea — inginer secund.

Forțele de securitate afgane, care au lansat o operațiune de salvare a ostaticilor, au găsit epava elicopterului și patru cadavre, printre care se presupune că ar fi și un cetățean moldovean. Nu se știe nimic despre restul persoanelor capturate de către insurgenții talibani.

În regiunea respectivă erau în total trei aparate de zbor moldovene, unul dintre acestea îndeplinea o misiune a ONU, iar celelalte două efectuau zboruri civile în baza unor contracte cu guvernul american, mai scrie Jurnal.md. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …