Elicopter moldovean capturat de talibani: Forțele de securitate afgane au descoperit patru cadavre lângă epavă (presă)

Elicopter moldovean capturat de talibani: Forțele de securitate afgane au descoperit patru cadavre lângă epavă (presă)

Patru persoane și-au pierdut viața în urma capturării marți seara a elicopterului MI-17, aparținând unei companii aeriene private din Republica Moldova, în provincia Faryab, din nordul Afganistanului, relatează miercuri Jurnal.md, indicând că un bilanț anterior consemna trei morți, între care, posibil, și un cetățean moldovean. 

Reprezentanții companiei Valan International Cargo Charter, proprietara aparatului de zbor, au anunțat că elicopterul se afla în Afganistan în baza unui contract cu guvernul american.

Potrivit Jurnal.md, elicopterul de tip MI-17, produs în 2007, cu 21 de persoane la bord, a fost doborât de talibani. Elicopterul efectua o misiune civilă de transportare a ajutorului umanitar.

Echipajul elicopterului era compus din trei cetățeni moldoveni: Groza Oleg, Buruiană Ionel și Crihan Mihail, primii doi fiind piloți, iar al treilea — inginer secund.

Forțele de securitate afgane, care au lansat o operațiune de salvare a ostaticilor, au găsit epava elicopterului și patru cadavre, printre care se presupune că ar fi și un cetățean moldovean. Nu se știe nimic despre restul persoanelor capturate de către insurgenții talibani.

În regiunea respectivă erau în total trei aparate de zbor moldovene, unul dintre acestea îndeplinea o misiune a ONU, iar celelalte două efectuau zboruri civile în baza unor contracte cu guvernul american, mai scrie Jurnal.md. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani