Episod necunoscut din viaţa lui George W. Bush: Fostul preşedinte american a fost arestat pentru că a condus în stare de ebrietate

Episod necunoscut din viaţa lui George W. Bush: Fostul preşedinte american a fost arestat pentru că a condus în stare de ebrietate

Legenda australiană a tenisului John Newcombe a dezvăluit un episod necunoscut din viaţa lui George W. Bush, şi anume arestarea pentru conducere în stare de ebrietate a fostului preşedinte american.

Incidentul a avut loc în 1976, în apropiere de reşedinţa părinţilor fostului preşedinte, în statul Maine. George W. Bush, preşedinte al Statelor Unite din 2001 şi până în 2009, a recunoscut această arestare chiar înainte de scrutin, în 2000, în urma unor dezvăluiri în presa americană.

Triplul campion la Wimbledon se afla în maşină în acea noapte. John Newcombe, care a păstrat discreţia asupra acestui incident, a declarat joi seara pentru postul de radio SEN de la Melbourne că era invitatul tatălui lui "W", George H. W. Bush, la acea vreme directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

"Ne-am dus la pubul de la colţ", a spus John Newcombe. "Era cam petrecăreţ la vremea aceea", a adăugat el.

Au început să bea bere. "După cam patru beri, mi-am ridicat paharul cu dinţiii, l-am golit şi am zis «din ce eşti făcut, George?». Atunci a fost nevoit să facă la fel", a continuat Newcombe.

Tenismenul a spus că a băut, după aceea, alt pahar. "L-am privit şi i-am spus «te îndrepţi sau ce?». Atunci a făcut şi el la fel", a adăugat el

Ieşind din bar, soţia tenismenului a propus să conducă ea, dar George W. Bush a spus că se simte bine, a continuat Newcombe. "Aveam de făcut vreo cinci kilometri, dar după un kilometru şi jumătate a fost arestat. Poliţistul a ieşit din maşină şi l-a pus să meargă în linie dreaptă. A făcut-o destul de bine, dar a fost un pic insolent".

George Roussel, însărcinatul cu comunicarea al lui George Bush tatăl, era prezent şi el. A încercat să-i explice poliţistului care tocmai-i întocmise un proces-verbal viitorului preşedinte cu cine avea de-a face. "Poliţistul a spus «O, Doamne, tocmai i-am dat un proces-verbal fiului directorului CIA, voi avea probleme mari». Dar procesul-verbal era deja redactat".

George W. Bush a fost nevoit să achite o amendă în valoare de 150 de dolari. El a încetat să mai bea în anii '80.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?