Erdogan denunță pedepsa cu moartea dictată împotriva fostului președinte egiptean Morsi

Erdogan denunță pedepsa cu moartea dictată împotriva fostului președinte egiptean Morsi

Președintele turc Recep Tayyp Erdogan a denunțat marți confirmarea de către justiția egipteană a pedepsei cu moartea dictate împotriva fostului președinte islamist Mohamed Morsi și a altor lideri ai Frăției Musulmane, calificând-o drept 'un masacru asupra drepturilor și libertăților fundamentale', relatează AFP și Reuters. 

'Este vital pentru pacea socială și refacerea stabilității în Egipt să se împiedice aplicarea verdictului împotriva dlui Morsi', a declarat președintele turc, într-un comunicat.

'Facem apel la comunitatea internațională să acționeze pentru retragerea acestor pedepse capitale, având în vedere instrucțiunile date de regimul pucist, și să se pună capăt acestui drum care poate periclita în mod grav pacea societății egiptene', a subliniat Erdogan.

Guvernul islamo-conservator condus de Recep Tayyp Erdogan, atunci prim-ministru, a fost un susținător apropiat al lui Mohamed Morsi după alegerea acestuia la președinția Egiptului în 2012. Erdogan spera că Morsi îl va ajuta să revigoreze influența Turciei în regiune și a denunțat destituirea islamistului de către armată în 2013. Președintele turc este și un critic frecvent al actualului său omolog egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, menționează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire