Erdogan denunță pedepsa cu moartea dictată împotriva fostului președinte egiptean Morsi

Erdogan denunță pedepsa cu moartea dictată împotriva fostului președinte egiptean Morsi

Președintele turc Recep Tayyp Erdogan a denunțat marți confirmarea de către justiția egipteană a pedepsei cu moartea dictate împotriva fostului președinte islamist Mohamed Morsi și a altor lideri ai Frăției Musulmane, calificând-o drept 'un masacru asupra drepturilor și libertăților fundamentale', relatează AFP și Reuters. 

'Este vital pentru pacea socială și refacerea stabilității în Egipt să se împiedice aplicarea verdictului împotriva dlui Morsi', a declarat președintele turc, într-un comunicat.

'Facem apel la comunitatea internațională să acționeze pentru retragerea acestor pedepse capitale, având în vedere instrucțiunile date de regimul pucist, și să se pună capăt acestui drum care poate periclita în mod grav pacea societății egiptene', a subliniat Erdogan.

Guvernul islamo-conservator condus de Recep Tayyp Erdogan, atunci prim-ministru, a fost un susținător apropiat al lui Mohamed Morsi după alegerea acestuia la președinția Egiptului în 2012. Erdogan spera că Morsi îl va ajuta să revigoreze influența Turciei în regiune și a denunțat destituirea islamistului de către armată în 2013. Președintele turc este și un critic frecvent al actualului său omolog egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, menționează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS