Erdogan denunță pedepsa cu moartea dictată împotriva fostului președinte egiptean Morsi

Erdogan denunță pedepsa cu moartea dictată împotriva fostului președinte egiptean Morsi

Președintele turc Recep Tayyp Erdogan a denunțat marți confirmarea de către justiția egipteană a pedepsei cu moartea dictate împotriva fostului președinte islamist Mohamed Morsi și a altor lideri ai Frăției Musulmane, calificând-o drept 'un masacru asupra drepturilor și libertăților fundamentale', relatează AFP și Reuters. 

'Este vital pentru pacea socială și refacerea stabilității în Egipt să se împiedice aplicarea verdictului împotriva dlui Morsi', a declarat președintele turc, într-un comunicat.

'Facem apel la comunitatea internațională să acționeze pentru retragerea acestor pedepse capitale, având în vedere instrucțiunile date de regimul pucist, și să se pună capăt acestui drum care poate periclita în mod grav pacea societății egiptene', a subliniat Erdogan.

Guvernul islamo-conservator condus de Recep Tayyp Erdogan, atunci prim-ministru, a fost un susținător apropiat al lui Mohamed Morsi după alegerea acestuia la președinția Egiptului în 2012. Erdogan spera că Morsi îl va ajuta să revigoreze influența Turciei în regiune și a denunțat destituirea islamistului de către armată în 2013. Președintele turc este și un critic frecvent al actualului său omolog egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, menționează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”