Erdogan i-a mobilizat la Strasbourg pe partizanii săi din diaspora

Erdogan i-a mobilizat la Strasbourg pe partizanii săi din diaspora

Aproximativ 12.000 de persoane au venit să-l asculte pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan (islamo-conservator), duminică la Strasbourg, în Franța, în cursul unei adunări împotriva terorismului, considerată de către opozanții săi drept un miting electoral înainte de alegerile legislative prevăzute pentru 1 noiembrie în Turcia, relatează AFP. Întâmpinat ca un star rock de către o mulțime ce striga numele său și de o mare de drapeluri turcești, Erdogan i-a criticat pe cei care amenință Turcia ''cu arme, cu bombe'', și care vor să antreneze țara ''în tunelurile sumbre ale terorismului''.

Intitulată ''Milioane de voci unite împotriva terorismului'', adunarea de la Strasbourg, organizată în marea metropolă din nord-estul Franței, a atras partizani veniți din Franța și din Germania, dar și din Elveția și din Belgia, potrivit organizatorilor.

Paralel, o contramanifestație, organizată în centrul orașului Strasbourg la apelul Federației uniunii aleviților din Franța, pentru a semnala că Erdogan ''nu este binevenit la Strasbourg, capitala drepturilor omului'', a reunit circa 1.500 de persoane, potrivit organizatorilor, 1.400, conform poliției. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...