Erdogan i-a mobilizat la Strasbourg pe partizanii săi din diaspora

Erdogan i-a mobilizat la Strasbourg pe partizanii săi din diaspora

Aproximativ 12.000 de persoane au venit să-l asculte pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan (islamo-conservator), duminică la Strasbourg, în Franța, în cursul unei adunări împotriva terorismului, considerată de către opozanții săi drept un miting electoral înainte de alegerile legislative prevăzute pentru 1 noiembrie în Turcia, relatează AFP. Întâmpinat ca un star rock de către o mulțime ce striga numele său și de o mare de drapeluri turcești, Erdogan i-a criticat pe cei care amenință Turcia ''cu arme, cu bombe'', și care vor să antreneze țara ''în tunelurile sumbre ale terorismului''.

Intitulată ''Milioane de voci unite împotriva terorismului'', adunarea de la Strasbourg, organizată în marea metropolă din nord-estul Franței, a atras partizani veniți din Franța și din Germania, dar și din Elveția și din Belgia, potrivit organizatorilor.

Paralel, o contramanifestație, organizată în centrul orașului Strasbourg la apelul Federației uniunii aleviților din Franța, pentru a semnala că Erdogan ''nu este binevenit la Strasbourg, capitala drepturilor omului'', a reunit circa 1.500 de persoane, potrivit organizatorilor, 1.400, conform poliției. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?