”Eu sunt jurnalist”. IMAGINEA care a emoţionat întreaga lume

”Eu sunt jurnalist”. IMAGINEA care a emoţionat întreaga lume

Fotografia unui băieţel palestinian care vrea să fie jurnalist pentru a relata ce se întâmplă în Fâşia Gaza a devenit um simbol al conflictului din regiune.

”Eu sunt jurnalist”. IMAGINEA care a devenit un simbol al conflictului din Fâşia Gaza (Imagine: JoMa Sommarstrom/Twitter)

Un băieţel palestinian despre care se crede că are vârsta de 6 ani a fost fotografiat de un jurnalist suedez după ce ”s-a deghizat” pentru a relata evenimentele din Fâşia Gaza, scrie dailymail.co.uk. Copilul purta o ”vestă antiglonţ” realizată dintr-o pungă pentru gunoi şi casca unui ziarist.

”Eu sunt jurnalist. Relatez despre ceea ce se întâmplă aici, aceasta este vesta mea antiglonţ”, a spus băieţelul.

Reporterul Johan-Matthias Sommarstrom a postat fotografia pe Twitter, aceasta fiind redistribuită de peste 5.500 de ori în câteva ore.

”Băieţel din #Gaza care pretinde că este jurnalist, cu vesta lui antiglonţ făcută în casă, a trebuit să îi împrumut casca mea”, a scris reporterul pe Twitter.

”Pentru un moment a fost extrem de mândru. Prietenii lui râdeau fericiţi şi dansau în jurul lui. S-a ruşinat puţin, aşa că i-am făcut poza”, a declarat jurnalistul.

Imaginea a devenit una dintre cele mai distribuite fotografii din Fâşia Gaza, de la începutul conflictului.

Bilanţul victimelor a depăşit 1.450 de morţi în rândul palestinienilor omorâţi în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene, pe 8 iulie.

16 palestinieni au fost ucişi, miercuri, într-un atac cu obuze care a vizat un centru pentru refugiaţi organizat într-o şcoală administrată de ONU din Fâşia Gaza.

Uniunea Europeană a condamnat, joi, atacul care a vizat această şcoală, cerând o anchetă imediată pentru identificarea autorilor acestui act "inacceptabil".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Așa o fi?