Europa Centrală: Afluxul de imigranți se reia în forță, odată cu apropierea frigului

Europa Centrală: Afluxul de imigranți se reia în forță, odată cu apropierea frigului

Afluxul de imigranți care traversează Europa Centrală, provenind din Balcani și având ca principală destinație Germania, s-a reluat în forță în weekend, în contextul apropierii iernii, conform unor cifre oficiale făcute publice luni, relatează AFP.

Peste 8.500 de persoane au intrat în Austria duminică și alte 3.680 între miezul nopții și dimineața zilei de luni, la ora locală 07:00 (05:00 GMT), a indicat poliția austriacă.

Fără a egala recordurile înregistrate în septembrie, când erau înregistrați până la 14.000 de imigranți în 24 de ore, aceste cifre marchează o creștere sensibilă comparativ cu săptămâna trecută, când media a fost de 5.500 de nou-veniți pe zi.

În Ungaria, 7.879 de imigranți au fost înregistrați duminică și 7.907 sâmbătă, o creștere în comparație cu zilele precedente.

Aproximativ 250.000 de imigranți au intrat în Austria de la sfârșitul lunii august, înainte ca marea majoritate dintre ei să-și continue drumul spre Germania.

Creșterea numărului de imigranți, deja observată în Macedonia, coincide cu apropierea iernii, care va face ca traversarea mării dinspre Turcia spre insulele grecești să devină mai periculoasă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...