Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Europa trebuie să facă totul pentru a-l opri pe Putin (ex-secretarul general NATO)

Europa trebuie să fie pregătită pentru orice 'scenariu irațional' din partea președintelui rus Vladimir Putin, a declarat fostul secretar general al Alianței Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Scheffer, în cadrul reuniunii anuale a Adunării Parlamentare a NATO, care s-a desfășurat luni la Haga, relatează agenția de presă ucraineană Unian.

'Pornim de la faptul că Putin este o ființă rațională 100%. Sperăm că așa și este', a spus el. 'Dar dacă el este rațional numai în proporție de 95%? Ar trebui să fim pregătiți pentru aceste 5 procente de iraționalitate, care ar putea duce la o decizie irațională', a adăugat Jaap de Hoop Scheffer.

Nimeni nu poate garanta că Putin este o persoană absolut rațională, de aceea Europa trebuie să pregătită pentru orice fel de 'scenariu irațional' din partea Kremlinului, a insistat el.

În același timp, amestecul Rusiei este principalul motiv pentru care continuă conflictul militar și criza umanitară în sud-estul Ucrainei, menționează o rezoluție adoptată luni în finalul reuniunii anuale a Adunării Parlamentare a NATO în sprijinul suveranității și democrației în Ucraina.

Parlamentarii Alianței atrag atenția în document asupra 'amestecului direct sau disimulat, inclusiv infiltrări de militari ruși fără însemne pe teritoriul Ucrainei'.

Rezoluția face apel la Rusia să pună capăt încercărilor de destabilizare a Ucrainei, să ceară public separatiștilor din estul Ucrainei să depună armele pentru a angaja negocieri cu autoritățile ucrainene în vederea reglementării crizei, să treacă Crimeea sub jurisdicția Ucrainei și să înceteze campania de propagandă, care alimentează atitudinile antioccidentale și șovine în rândul rușilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

3 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

4 Președintele, călcat în picioare după decizia CCR! Din păcate, Ioana Ene Dogioiu are dreptate!

5 Moise Guran / CCR și PSD, aceeași mizerie!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!