Europarlamentar polonez: În Ucraina, UE nu pare o superputere, ci un pitic (presă)

Uniunea Europeană (UE) nu acordă suficient ajutor Ucrainei, pentru soluționarea situației din Donbas, a declarat eurodeputatul polonez, Jacek Emil Saryusz-Wolski (PPE), în cadrul dezbaterilor pe marginea Ucrainei organizate la Parlamentul European, notează Ukrainskaia Pravda, citată de agenția de presă Unian.

'De ce facem pentru Ucraina mai puțin decât pentru Somalia? Trebuie să recunoaștem că nimeni nu i-a promis Ucrainei ajutor militar. Acum, ea a rămas singură împotriva agresiunii ruse', a spus parlamentarul european.

Jacek Saryusz-Wolski a ironizat, de asemenea, declarația șefei diplomației europene, Federica Mogherini, conform căreia UE trebuie să devină o 'putere mondială' în problema menținerii păcii și promovării drepturilor omului. 'În Ucraina, UE seamănă mai mult nu cu o superputere, ci cu un pitic! Ne ascundem după cineva: după SUA, OSCE, sau chiar după anumite state-membre, însă noi ca atare (UE) nu depunem eforturile necesare!', și-a exprimat nemulțumirea eurodeputatul polonez.

În același timp, Saryusz-Wolski a subliniat că soluționarea conflictului din Ucraina este posibilă doar pe calea unor acțiuni hotărâte din partea țărilor UE.

Jacek Emil Saryusz-Wolski este autorul unuia dintre proiectele rezoluției Parlamentului European ce urmează să fie votat joi, 15 ianuarie. UE este gata să înceapă o nouă pagină în relațiile cu Rusia, însă nu va reveni la nivelul 'business as usual', a anunțat Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 AUDIO „Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap” / O nouă înregistrare cu primarul care şi-a fil…

3 „Frăția” polițiștilor de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de noapte! Dovezi stupef…

4 Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

5 VIDEO „Nu vreau în România” / Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei și urmele traumei