Europarlamentar polonez: În Ucraina, UE nu pare o superputere, ci un pitic (presă)

Uniunea Europeană (UE) nu acordă suficient ajutor Ucrainei, pentru soluționarea situației din Donbas, a declarat eurodeputatul polonez, Jacek Emil Saryusz-Wolski (PPE), în cadrul dezbaterilor pe marginea Ucrainei organizate la Parlamentul European, notează Ukrainskaia Pravda, citată de agenția de presă Unian.

'De ce facem pentru Ucraina mai puțin decât pentru Somalia? Trebuie să recunoaștem că nimeni nu i-a promis Ucrainei ajutor militar. Acum, ea a rămas singură împotriva agresiunii ruse', a spus parlamentarul european.

Jacek Saryusz-Wolski a ironizat, de asemenea, declarația șefei diplomației europene, Federica Mogherini, conform căreia UE trebuie să devină o 'putere mondială' în problema menținerii păcii și promovării drepturilor omului. 'În Ucraina, UE seamănă mai mult nu cu o superputere, ci cu un pitic! Ne ascundem după cineva: după SUA, OSCE, sau chiar după anumite state-membre, însă noi ca atare (UE) nu depunem eforturile necesare!', și-a exprimat nemulțumirea eurodeputatul polonez.

În același timp, Saryusz-Wolski a subliniat că soluționarea conflictului din Ucraina este posibilă doar pe calea unor acțiuni hotărâte din partea țărilor UE.

Jacek Emil Saryusz-Wolski este autorul unuia dintre proiectele rezoluției Parlamentului European ce urmează să fie votat joi, 15 ianuarie. UE este gata să înceapă o nouă pagină în relațiile cu Rusia, însă nu va reveni la nivelul 'business as usual', a anunțat Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă