Europarlamentar polonez: În Ucraina, UE nu pare o superputere, ci un pitic (presă)

Uniunea Europeană (UE) nu acordă suficient ajutor Ucrainei, pentru soluționarea situației din Donbas, a declarat eurodeputatul polonez, Jacek Emil Saryusz-Wolski (PPE), în cadrul dezbaterilor pe marginea Ucrainei organizate la Parlamentul European, notează Ukrainskaia Pravda, citată de agenția de presă Unian.

'De ce facem pentru Ucraina mai puțin decât pentru Somalia? Trebuie să recunoaștem că nimeni nu i-a promis Ucrainei ajutor militar. Acum, ea a rămas singură împotriva agresiunii ruse', a spus parlamentarul european.

Jacek Saryusz-Wolski a ironizat, de asemenea, declarația șefei diplomației europene, Federica Mogherini, conform căreia UE trebuie să devină o 'putere mondială' în problema menținerii păcii și promovării drepturilor omului. 'În Ucraina, UE seamănă mai mult nu cu o superputere, ci cu un pitic! Ne ascundem după cineva: după SUA, OSCE, sau chiar după anumite state-membre, însă noi ca atare (UE) nu depunem eforturile necesare!', și-a exprimat nemulțumirea eurodeputatul polonez.

În același timp, Saryusz-Wolski a subliniat că soluționarea conflictului din Ucraina este posibilă doar pe calea unor acțiuni hotărâte din partea țărilor UE.

Jacek Emil Saryusz-Wolski este autorul unuia dintre proiectele rezoluției Parlamentului European ce urmează să fie votat joi, 15 ianuarie. UE este gata să înceapă o nouă pagină în relațiile cu Rusia, însă nu va reveni la nivelul 'business as usual', a anunțat Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări