Evacuări, inundaţii şi torente de noroi în California, după o perioadă de secetă îndelungată - VIDEO

Evacuări, inundaţii şi torente de noroi în California, după o perioadă de secetă îndelungată - VIDEO

Ploi puternice s-au abătut marţi asupra Californiei, provocând torente de noroi, inundaţii şi evacuări în anumite zone, după o lungă perioadă de secetă.

Au fost emise alerte de inundaţii în toată California (vest), din comitatul Orange şi până în Parcul Naţional Yosemite, unde incendii de vegetaţie au despădurit în vară dealuri şi munţi care asigurau protecţie.

Peste 120 de persoane au primit ordine de evacuare la Glendora, o suburbie a oraşului Los Angeles, la Camarillo şi Silverado Canyon şi în comitatul Orange.

În întreg districtul Los Angeles sau în staţiunea-şic de coastă Malibu, torente de noroi au antrenat închiderea temporară a unor autostrăzi şi drumuri. Stâlpi din reţeaua de electrificare au fost trântiţi la pământ, provocând închiderea unor drumuri şi lăsând 11.300 de rezidenţi fără curent timp de aproximativ o oră în comitatul Orange.

Ca de fiecare dată când plouă în această regiune, în care soarele străluceşte aproape permanent, pe Twitter au fost postate comentarii sub hashtagul #LARain.

"Începe să semene a decembrie", afirmă într-un mesaj postat pe Twitter un jurnalist de la DTLA, ataşând o imagine ternă. "Cum ne dăm seama că e furtună? Dispare semnul Hollywood", adaugă altul.

Aceste ploi diluviene, care continuă miercuri, urmează să contribuie la reducerea secetei intense care durează de trei ani în California. Lacurile, rezervoarele şi cursurile de apă au secat puternic.

Serviciul meteorologic National Weather Service (NWS) precizează însă că ele nu vor pune capăt secetei. "Nu va face rău şi sunt necesare mai multe ploi puternice, ca aceasta, pentru a reduce cu adevărat seceta", afirmă NWS într-un mesaj postat pe Twitter.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

2 Căcații care umilesc România / Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuț…

3 Așa o fi?

4 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

5 Cine minte? / Blandiana, acuzaţii grave la adresa lui Dinescu. Ce ar fi spus acesta despre tinerii morţi la Revo…