Explozie la un complex chimic în Germania: patru răniți grav

Explozie la un complex chimic în Germania: patru răniți grav

O explozie a cărei cauză nu a fost deocamdată determinată a avut loc miercuri la un complex chimic din Krefeld (vestul Germaniei), soldându-se cu patru răniți grav și opt răniți ușor, a anunțat întreprinderea exploatatoare, Chempark Krefeld-Uerdingen, informează AFP. La rândul lor, pompierii din Krefeld au anunțat că explozia s-a soldat cu doar două persoane rănite grav și opt rănite ușor.

Circa 130 de pompieri au fost mobilizați după ce explozia, care s-a produs în jurul orei locale 14:00, a provocat prăbușirea parțială a unei clădiri a acestui complex chimic exploatat de Currenta, întreprindere comună a grupurilor Bayer și Lanxess.

Potrivit agentului exploatator, în momentul exploziei au avut loc, de asemenea, scurgeri de azot și dioxid de titan. Acest din urmă compus chimic este un pigment alb ce servește în special la fabricarea de pastă de dinți.

Orașul Krefeld este situat în Renania de Nord-Westfalia, landul cel mai populat și cel mai industrializat din Germania. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”