Extrema dreaptă europeană, reunită în Rusia la invitația unui partid pro-Kremlin

Extrema dreaptă europeană, reunită în Rusia la invitația unui partid pro-Kremlin

Reprezentanți ai circa zece partide de extremă dreapta din Europa, dintre care unele cunoscute ca fiind neonaziste, s-au reunit duminică în Rusia în cadrul unui forum organizat de o formațiune pro-Kremlin, pentru a apăra 'valorile tradiționale' ale familiei și pentru a critica sancțiunile impuse Moscovei legate de criză ucraineană, relatează AFP.

Circa 150 de membri ai unor mișcări naționaliste, precum partidele neonaziste grec Zori Aurii și german NPD, și partidul bulgar Ataka cunoscut pentru retorica sa violentă împotriva minorităților, au discutat despre 'sprijinirea valorilor tradiționale' ale familiei apărate de președintele rus Vladimir Putin, conflictul din Ucraina și politica 'orgolioasă' a Statelor Unite.

Reuniți la Sankt Petersburg (nord-vest) la invitația partidului Rodina (Patria), participanții au afirmat că doresc să creeze o mișcare care să servească drept tribună comună împotriva 'amenințărilor la adresa suveranității și identității naționale'. 'Acest Forum reprezintă prima piatră pentru crearea unei noi lumi pe care suntem obligați să o construim', a declarat Fiodor Birukov, membru al formațiunii Rodina.

Partidele de extremă dreapta și-au exprimat în ultimele luni susținerea pentru politica lui Vladimir Putin în criza ucraineană, în opoziție cu ceea ce ele consideră a fi imperialismul american.

Organizat în apropierea ceremoniei oficiale de la 9 mai din Rusia, care va marca împlinirea a 70 de ani de la victoria împotriva Germaniei lui Adolf Hilter, o sursă de mândrie imensă pentru ruși, evenimentul a stârnit proteste din partea opoziției liberale la Sankt Petersburg. În timpul războiului, orașul, pe atunci numit Leningrad, a fost înconjurat de naziști timp de peste 900 de zile. Mii de persoane au fost ucise de foamete și bombardamente. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?