'Fața întunecată' a Rusiei, ilustrată în versiunea ucraineană a videoclipului 'Sunt un ocupant rus'

'Fața întunecată' a Rusiei, ilustrată în versiunea ucraineană a videoclipului 'Sunt un ocupant rus'

Videoclipul propagandistic 'Sunt un ocupant rus', devenit viral pe internet și care încearcă să evidențieze progresele înregistrate de țările ocupate de-a lungul vremii de trupele rusești, nu a rămas fără replică din partea ucrainenilor.

Aceștia au publicat luni la rândul lor pe site-ul euromaidanpress.com și pe YouTube un videoclip cu același titlu, dar care, în schimb, scoate în prim-plan ceea ce ei susțin a fi răul făcut de ruși țărilor prin care a trecut armata lor, unele dintre acestea, precum Finlanda sau Polonia, reușind să se dezvolte odată ce au scăpat de ocupația rusească.

Ucrainenii reproșează realizatorului videoclipului publicat pe 27 februarie, bloggerul rus Evgheni Zurov, că dorește să justifice numeroasele invazii rusești prin ilustrarea a ceea ce el consideră a fi elemente pozitive aduse de acestea, prefăcându-se că nu vede și numeroasele atrocități comise de Moscova în teritoriile unde a desfășurat operațiuni militare, notează euromaidanpress.com.

Drept urmare, un publicist ucrainean, Vasil Samohvalov, a realizat la rândul lui un videoclip menit să-l contracareze pe cel rusesc, evidențiind 'fața întunecată' a 'ocupantului rus'. 'În zece minute am expus un răspuns bazat pe motivele din videoclipul rusesc', explică Samohvalov, coproprietar al companiei media PlusOne DA.

După ce prezintă imagini care ilustrează distrugerile și crimele trupelor rusești în Afganistan, Finlanda, Polonia, insulele Kurile, reprimarea revoluțiilor din Ungaria și Cehoslovacia, videoclipul sugerează la final că, în timp de unele dintre aceste țări au reușit să se ridice după eliberarea de 'ocupantul rus', acesta din urmă nu a învățat din experiența istoriei cum să-și construiască propria țară, ci doar să aducă mai departe 'durere și ură'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”