FBI apreciază că înregistrarea care prezintă executarea unui jurnalist american este autentică

FBI apreciază că înregistrarea care prezintă executarea unui jurnalist american este autentică

Înregistrarea video care prezintă decapitarea unui jurnalist american în Irak pare a fi autentică, anunţă Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA (FBI), conform GlobalPost.

FBI apreciază că înregistrarea care prezintă executarea unui jurnalist american este autentică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FBI a transmis familiei Foley că înregistrarea pare a fi autentică", se arată într-un comunicat oficial citat de GlobalPost, publicaţia din Boston la care lucra James Foley.

Înregistrarea video postată marţi pe Internet surprinde un bărbat cu cagulă şi îmbrăcat în negru care îi taie capul jurnalistului american James Foley, răpit de către terorişti islamişti în noiembrie 2012 în Siria.

Grupul terorist sunnit Statul Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant SI/SIIL) a revendicat executarea jusrnalistului, explicând că este vorba de un act de ripostă faţă de raidurile aeriene americane din Irak.

James Foley, în vârstă de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatând despre conflictul din Libia şi despre cel din Siria. Foley a colaborat cu publicaţia Global Post, Agenţia France-Presse şi alte instituţii media.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale