FBI investighează cazul a trei adolescente americane care ar fi încercat să se alăture grupării Statul Islamic

FBI investighează cazul a trei adolescente americane care ar fi încercat să se alăture grupării Statul Islamic

Biroul Federal de Investigații (FBI) a deschis o anchetă în legătură cu trei adolescente americane care ar fi încercat să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, informează miercuri CBS News, preluat de RIA Novosti.

Potrivit sursei citate, FBI-ul a declarat că investighează posibilitatea ca fetele din Denver, cărora li s-a dat de urmă la Frankfurt, în Germania, să fi încercat să plece în Siria pentru a se alătura militanților SI.

Un oficial american a declarat pentru ABC News că adolescentele intenționau 'să-și îndeplinească un vis ca urmare a unei campanii media' lansate de grupări jihadiste din Siria.

FBI-ul a confirmat marți incidentul. 'Divizia FBI din Denver cunoaște această situație și a participat la aducerea persoanelor în cauză înapoi la Denver', a afirmat Suzie Payne, un purtător de cuvânt al FBI. 'Minorele sunt în siguranță și se află împreună cu familiile lor', a mai spus ea.

Un oficial american a declarat pentru Associated Press că fetele se îndreptau către Turcia în drumul spre Siria și că investigatorii verifică dovezile, inclusiv cele din computerele fetelor.

Cele trei fete, toate cu vârsta sub 18 ani, au fost date dispărute săptămâna trecută. Ele și-au părăsit locuințele și au călătorit din Colorado la Chicago și apoi la Frankfurt. Două dintre fete sunt de origine somaleză, iar una este de origine sudaneză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!