Fiul unui deputat rus, inculpat în SUA pentru furtul a două milioane de numere de carduri de credit

Fiul unui deputat rus, inculpat în SUA pentru furtul a două milioane de numere de carduri de credit

Fiul unui deputat rus, Roman Valerevici Seleznev, acuzat în iulie în Statele Unite de piratarea sistemelor informatice ale unor hipermarketuri americane, a fost inculpat joi pentru furtul şi vânzarea a peste două milioane de numere de carduri de credit.

Seleznev, în vârstă de 30 de ani - fiul deputatului rus din cadrul partidului ultranaţionalist liberal-democrat (LDPR) Valeri Seleznev - a fost arestat în iulie, în Maldive, şi transportat pe Insula americană Guam, unde împotriva sa au fost formulate 29 de capete de acuzare.

El era inculpat din martie 2011 pentru orchestrarea unei reţele de furt şi distribuire de date de carduri de credit.

Un mare juriu federal din Seatle, în statul Washington (nord-vest), a completat actul de acuzare, joi, cu încă 11 capete de acuzare, privind implicarea lui Seleznev în furtul şi vânzarea a peste două milioane de numere de carduri de credit, potrivit unui comunicat emis de Departamentul Justiţiei.

"Guvernul preconizează să probeze în cursul procesului că Seleznev era răspunzător cu piaţa pentru numere de carduri de credit furate şi a creat chiar şi un site care învaţă cum să fie folosite numerele de carduri de credit furate pentru a comite infracţiuni", a declarat procurorul Annette Hayes.

Procesul lui Seleznev este prevăzut pe 3 noiembrie. El riscă până la 67 de ani de închisoare pentru cinci dintre multiplele capete de acuzare formulate împotriva sa.

Potrivit Secret Service, care a procedat la arestarea acestuia, Seleznev, cunoscut între hackeri ca "Track2", este "unul dintre cei mai prolifici traficanţi din lume de informaţii financiare furate".

El este suspectat că a piratat, în perioada octombrie 2009-octombrie 2013, sisteme informatice ale unor hipermarketuri din Statele Unite şi că a instalat un virus cu scopul de a fura numere de carduri bancare. El ar fi folosit servere şi forumuri pe Internet din întreaga lume pentru a facilita aceste operaţiuni.

Roman Valerevici Seleznev este vizat de o inculpare separată, în statul american Nevada (vest), pentru participare la o grupare organizată de corupţie, pentru care riscă 30 de ani de închisoare suplimentari.

Moscova a denunţat în iulie încarcerarea acestuia în Statele Unite, catalogând arestarea sa drept un "nou gest inamical" şi o "răpire".

"În acest moment puţin îmi pasă dacă Roman Seleznev este vinovat sau nu. Mi-e teamă să nu se exercite presiuni asupra lui până într-acolo încât să recunoască că l-a ucis pe Kennedy şi că a fost Monica Lewinski. Ştim cu toţiii ce este justiţia americană", declara la vremea respectivă pentru agenţia Itar-Tass tatăl său, deputatul rus.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite un text care ar trebui să dea de gândit talibanilor USR PLUS / Sau și despre acest om o să spună că este vâ…

2 Mircea Marian / Căutând o poză cu Tudorel Toader am dat peste acest moment istoric: delegația USR la discuții d…

3 Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi …

4 BBC / Unul din marile mistere ale biologiei a fost rezolvat

5 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…