Flori şi şampanie pentru aniversarea de 60 de ani a lui Angela Merkel, la summitul de la Bruxelles

Flori şi şampanie pentru aniversarea de 60 de ani a lui Angela Merkel, la summitul de la Bruxelles

Şefii de stat şi de Guvern reuniţi la summitul de la Bruxelles au oferit un buchet de flori şi şampanie cancelarului german Angela Merkel, care aniversează joi 60 de ani.

La puţin timp după miezul nopţii, preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy i-a adresat cancelarului german felicitări în numele liderilor europeani, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert.

Summitul nu a corespuns, totuşi, imaginii acestui moment festiv. El a fost consacrat parţial înăspririi sancţiunilor împotriva Moscovei în legătură cu criza din Ucraina, precum şi căutării unui acord asupra nominalizărilor la şefia Uniunii Europene (UE).

Însă în ceea ce priveşte nominalizările la şefia UE, liderii europeni nu au putut ajunge la o înţelegere şi urmează să se reunească în august.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale