Fostul director al CIA David Petraeus pledează vinovat la acuzația că a permis accesul neautorizat la informații clasificate

Fostul director al CIA și general de armată David Petraeus a pledat vinovat într-un tribunal federal la acuzația de sustragere neautorizată și păstrare a unor documente clasificate, informează marți Ministerul Justiției din SUA, relatează Reuters.

Documentele care dezvăluie faptul că David Petraeus pledează vinovat au fost depuse la tribunalul federal din Charlotte, din statul Carolina de Nord. Un avocat al lui Petraeus, Robert Barnett, a refuzat să comenteze situația.

Investigația Ministerului Justiției s-a axat asupra acuzației că el a permisul accesul Paulei Broadwell, o femeie care a activat în cadrul armatei dar care era în rezervă la momentul producerii faptelor și cu care directorul CIA a avut o relație, la contul său de email și la alte documente clasificate.

Petraeus a demisionat din postul de director al CIA în 2012, după ce relația extraconjugală a devenit de notorietate publică. David Petraeus a fost unul dintre cei mai importanți comandanți militari ai SUA din ultimii ani, fiind comandant al forțelor americane în Irak și în Afganistan.

Fostul director al CIA a afirmat până în prezent că nu i-a furnizat informații clasificate Paulei Broadwell, care îi scria biografia la momentul relației extraconjugale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb