Fostul director al CIA David Petraeus pledează vinovat la acuzația că a permis accesul neautorizat la informații clasificate

Fostul director al CIA și general de armată David Petraeus a pledat vinovat într-un tribunal federal la acuzația de sustragere neautorizată și păstrare a unor documente clasificate, informează marți Ministerul Justiției din SUA, relatează Reuters.

Documentele care dezvăluie faptul că David Petraeus pledează vinovat au fost depuse la tribunalul federal din Charlotte, din statul Carolina de Nord. Un avocat al lui Petraeus, Robert Barnett, a refuzat să comenteze situația.

Investigația Ministerului Justiției s-a axat asupra acuzației că el a permisul accesul Paulei Broadwell, o femeie care a activat în cadrul armatei dar care era în rezervă la momentul producerii faptelor și cu care directorul CIA a avut o relație, la contul său de email și la alte documente clasificate.

Petraeus a demisionat din postul de director al CIA în 2012, după ce relația extraconjugală a devenit de notorietate publică. David Petraeus a fost unul dintre cei mai importanți comandanți militari ai SUA din ultimii ani, fiind comandant al forțelor americane în Irak și în Afganistan.

Fostul director al CIA a afirmat până în prezent că nu i-a furnizat informații clasificate Paulei Broadwell, care îi scria biografia la momentul relației extraconjugale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!