Fostul director al CIA Leon Panetta spune că războiul împotriva Statului Islamic ar putea dura 30 de ani

Fostul director al CIA Leon Panetta spune că războiul împotriva Statului Islamic ar putea dura 30 de ani

Războiul împotriva organizației teroriste Statul Islamic (SI) ar putea dura 30 de ani din cauza greșelilor comise de administrația președintelui Barack Obama, a declarat marți fostul ministru american al apărării și fost director al CIA, Leon Panetta, într-un interviu acordat cotidianului USA Today, informează marți Ria Novosti.

'Cred că avem în față un război de 30 de ani. Va fi nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a duce la bun sfârșit lupta împotriva acestor grupuri. Cred că, dacă am fi început în urmă cu doi ani, astăzi ne-am afla într-o poziție mai bună', a mai spus Panetta.

Fostul ministru american al apărării a criticat deciziile luate de președintele Barack Obama în ultimii trei ani. În opinia sa, retragerea trupelor americane din Irak a creat un 'vid' în securitatea acestei țări, care a permis proliferarea teroriștilor.

Leon Panetta i-a reproșat de asemenea președintelui Barack Obama că nu au ascultat apelurile lui Hillary Clinton și ale directorului CIA care i-au cerut în 2012 să-i înarmeze pe opozanții regimului președintelui sirian Bashar al-Assad. El a estimat că implicarea Statelor Unite în conflictul din Siria ar fi putut împiedica jihadiștii SI să își consolideze pozițiile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…