Fotbal: FIFA/corupție - Unele bănci ar putea fi vizate de ancheta autorităților americane

Fotbal: FIFA/corupție - Unele bănci ar putea fi vizate de ancheta autorităților americane

Potrivit Financial Times, autoritățile americane amenință cu sancțiunea mai multe bănci pentru că nu au semnalat activități suspecte privind conturile legate de Federația internațională de fotbal (FIFA), scrie cotidianul sportiv L'Equipe.

Băncile americane JPMorgan, Bank of America și Citigroup, cele elvețiene Credit Suisse și UBS, precum și băncile britanice HSBC și Standard Chartered fac parte dintre instituțiile bancare citate. Ele discută oricum cu justiția din Statele Unite în cadrul anchetei privind corupția din cadrul FIFA.

Biroul procurorului general al Elveției (OAG) a precizat că a ''primit circa 133 de rapoarte de activitate presupus suspectă (...) legate de procedurile judiciare aflate în curs în privința atribuirii Mondialelor 2018 și 2022''.

În actul său de acuzare dezvăluit în luna mai, justiția americană estimează la circa 150 milioane dolari mita și comisioanele ilegale care au circulat la vârful fotbalului mondial începând din anii 1990.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante