Francezii nu sunt foarte mândri de țara lor (sondaj)

Francezii nu sunt foarte mândri de țara lor (sondaj)

Doar șase din zece francezi (mai exact 59%) au o imagine pozitivă despre Franța, în comparație cu imaginea lor favorabilă despre Suedia (89%), Germania (78%), Marea Britanie (67%) și SUA (64%), potrivit unui sondaj de opinie anual realizat de Institutul CSA, transmite AFP.

Francezii percep o 'situație de eșec', 26% dintre ei recunoscând că ar dori să trăiască în altă țară decât Franța dacă ar avea această opțiune.

În total, 84% dintre francezi estimează că este nevoie de o reformare profundă a țării, iar 28% din francezi cred că această reformă trebuie să fie una radicală.

O proporție de 88% dintre francezi doresc să se schimbe modul de gestionare a finanțelor publice, 82% — fiscalitatea, iar 74% — politica în domeniul imigrației.

În proporție de 78% francezii sunt în favoarea unui stat intervenționist, 56% pentru un stat descentralizat, 60% preferă o Franță în care companiile publice controlează sectoarele-cheie ale economiei (transporturi, energie, telecomunicații).

Sondajul a fost realizat în perioada 6 — 13 noiembrie pe internet, pe un eșantion reprezentativ de 2.006 persoane cu vârste de cel puțin 18 ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși