Francezul reținut în Bulgaria a recunoscut că era prieten cu frații Kouachi (presă)

Francezul reținut în Bulgaria a recunoscut că era prieten cu frații Kouachi (presă)

Cetățeanul francez Fritz-Joly Joachin, arestat în Bulgaria după atacul de la Paris asupra publicației Charlie Hebdo, a recunoscut că era prieten cu frații Kouachi, autorii atentatului, relatează miercuri presa bulgară, citată de agenția EFE.

El a făcut această mărturisire în fața Tribunalului regional din orașul Haskovo, care a decis marți să-l mențină în arest preventiv cel puțin până pe 20 ianuarie, data când va fi luată o decizie privind extrădarea lui, solicitată de Franța.

'Da, am prieteni. Prieteni din copilărie. Aceasta nu înseamnă terorism și justiția nu are în vedere numai cu cine ești prieten (...) Nu ne putem schimba prietenii doar pentru că ei opinii diferite de ale noastre sau doar pentru că au comis o crimă', ar fi spus el în fața instanței bulgare.

Fritz-Joly Joachin a fost arestat în Bulgaria în baza unei mandat internațional de arestare emis de autoritățile franceze după atacul asupra Charlie Hebdo. Fiind la rândul său suspectat de apartenență la o grupare ce ar fi plănuit comiterea de atentate, el a vorbit în fața justiției bulgare și despre acest atac, afirmând că dacă ar fi participat la o acțiune teroristă, ar fi rămas acolo unde ar fi comis-o, fără să încerce să plece din respectiva țară.

Conform autorităților franceze, Fritz-Joly Joachin a avut 'contacte' cu frații Kouachi, în special cu Cherif Kouachi, și intenționa să ajungă în Siria, prin Bulgaria și Turcia, dar el susține că destinația sa finală era Istanbul, unde dorea să petreacă o vacanță de zece zile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor