Franța a luat locul SUA ca prim inamic al islamului, susține un lider Al-Qaida

Franța a luat locul SUA ca prim inamic al islamului, susține un lider Al-Qaida

Un lider al grupării teroriste Al-Qaida din Peninsula Arabică (AQAP) a afirmat, într-o înregistrare audio difuzată vineri pe Youtube, că Franța a luat locul Statelor Unite în capul listei inamicilor islamului, transmite AFP.

Odată cu 'slăbirea' Statelor Unite în ultimii ani, 'Franța a înlocuit SUA în războiul împotriva islamului', susține șeful ideologic al AQAP, Ibrahim al-Rubaish.

Această grupare, considerată la Washington drept ramura cea mai activă și cea mai periculoasă a organizației Al-Qaida, a revendicat atacul de la începutul lunii asupra săptămânalului Charlie Hebdo, un membru al AQAP afirmând atunci că atacatorii au acționat la ordinul șefului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l 'răzbuna' pe profetul Mahomed, adesea caricaturizat de publicația franceză.

În înregistrarea apărută vineri, respectivul lider al grupării AQAP a lansat de asemenea un apel la noi atentate în statele occidentale împotriva 'necredincioșilor', mai ales în Franța, cerând să fie atacați — fără să se ceară înainte sfatul cuiva — cei care glumesc pe seama profetului Mahomed. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri