Franța confirmă oficial că bucata de aripă găsită pe Insula Reunion este de la MH370

Franța confirmă oficial că bucata de aripă găsită pe Insula Reunion este de la MH370

Bucata de aripă de avion găsită pe o plajă din Insula Reunion în Oceanul Indian a fost în mod oficial identificată ca parte a epavei zborului MH370 Malaysia Airlines, a anunțat joi procurorul din Paris, informează Reuters. Această bucată, cunoscută ca flaperon, a fost găsită pe țărmul insulei guvernate de Franța la 29 iulie și autoritățile din Malayezia au declarat înainte că ea provine de la avionul dispărut Boeing 777.

Procurorul francez, care până la anunțul de joi a fost mai prudent asupra provenienței bucății de aripă, a declarat că un tehnician de la Airbus Defense and Space (ADS-SAU) în Spania, care a fabricat această parte pentru Boeing, a identificat oficial unul dintre cele trei numere de pe flaperon ca fiind numărul de serie al Boeingului 777 MH370.

"Prin urmare, este posibil să se confirme cu certitudine că acest flaperon găsit pe Insula Reunion la 29 iulie 2015 corespunde celui al zborului MH370", a declarat procurorul într-un comunicat.

Avionul a dispărut în martie anul trecut în drum de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de pasageri și echipaj la bord, majoritatea chinezi, amintește Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...