Franța: Incendiu în clădirea Radioului public din Paris; emisiunile au fost întrerupte și personalul evacuat

Franța: Incendiu în clădirea Radioului public din Paris; emisiunile au fost întrerupte și personalul evacuat

Un incendiu a izbucnit vineri la Paris la Casa Radio, unde își au sediul posturile publice de radio franceze, provocând o întrerupere a programelor și evacuarea personalului, informează AFP.

Deocamdată nu au fost semnalați răniți în acest incendiu declanșat la cele trei etaje superioare, potrivit unei surse a poliției, precum și mai multor surse din clădire, care are o formă rotundă și este denumită și 'Maison ronde'.

Personalul este în curs de evacuare, a precizat un responsabil al securității clădirii din vestul Parisului, în timp ce un fum dens putea fi văzut la etajele clădirii. Emisiunile mai multor posturi de radio, printre care France Inter și France Info, au fost întrerupte cu puțin timp înainte de orele locale 13.00 (12.00 GMT) și înlocuite cu muzică.

'Sper că emisiunile vor fi reluate cât de curând. Important este ca toată lumea să fie în siguranță, foarte-foarte repede', a declarat Laurent Guimier, director al France Info.

Importante efective de pompieri și polițiști au fost desfășurate la fața locului, pentru a fluidiza circulația în jurul clădirii, situată pe malul Senei. Sute de persoane s-au adunat în apropierea clădirii.

Potrivit lui Jean-Philippe Deniau, un jurnalist al France Intern, 'alarmele nu s-au declanșat, dar evacuarea s-a derulat bine', a spus Deniau la postul de radio France Bleu.

Casa Radio de la Paris, construită în urmă cu 50 de ani, se află în reabilitare din 2009. Este cel mai mare șantier de renovare a unei clădiri ocupate din Franța, un șantier gigant în valoare de 350 de milioane de euro, ce urmează să fie finalizat în 2016 și care obligă personalul să se mute periodic, pentru a permite lucrările în etape.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /