Franța: Incendiu în clădirea Radioului public din Paris; emisiunile au fost întrerupte și personalul evacuat

Un incendiu a izbucnit vineri la Paris la Casa Radio, unde își au sediul posturile publice de radio franceze, provocând o întrerupere a programelor și evacuarea personalului, informează AFP.

Deocamdată nu au fost semnalați răniți în acest incendiu declanșat la cele trei etaje superioare, potrivit unei surse a poliției, precum și mai multor surse din clădire, care are o formă rotundă și este denumită și 'Maison ronde'.

Personalul este în curs de evacuare, a precizat un responsabil al securității clădirii din vestul Parisului, în timp ce un fum dens putea fi văzut la etajele clădirii. Emisiunile mai multor posturi de radio, printre care France Inter și France Info, au fost întrerupte cu puțin timp înainte de orele locale 13.00 (12.00 GMT) și înlocuite cu muzică.

'Sper că emisiunile vor fi reluate cât de curând. Important este ca toată lumea să fie în siguranță, foarte-foarte repede', a declarat Laurent Guimier, director al France Info.

Importante efective de pompieri și polițiști au fost desfășurate la fața locului, pentru a fluidiza circulația în jurul clădirii, situată pe malul Senei. Sute de persoane s-au adunat în apropierea clădirii.

Potrivit lui Jean-Philippe Deniau, un jurnalist al France Intern, 'alarmele nu s-au declanșat, dar evacuarea s-a derulat bine', a spus Deniau la postul de radio France Bleu.

Casa Radio de la Paris, construită în urmă cu 50 de ani, se află în reabilitare din 2009. Este cel mai mare șantier de renovare a unei clădiri ocupate din Franța, un șantier gigant în valoare de 350 de milioane de euro, ce urmează să fie finalizat în 2016 și care obligă personalul să se mute periodic, pentru a permite lucrările în etape.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul