Franța: Poliția a arestat patru bărbați în cadrul unei operațiuni antijihadiste

Franța: Poliția a arestat patru bărbați în cadrul unei operațiuni antijihadiste

Patru bărbați au fost arestați marți de forțele speciale franceze în orașul Lunel, din sudul Franței, într-o operațiune destinată neutralizării rețelelor jihadiste, a anunțat o sursă a poliției locale, citată de Reuters.

Doi dintre bărbații arestați au revenit recent din Siria, unde luptaseră alături de rebelii islamiști.

Operațiunea fost desfășurată de membri ai unității RAID (Analiză, asistență, intervenție și descurajare) a poliției și Grupului de intervenție al Jandarmeriei naționale (GIGN) din Franța.

Orașul Lunel, situat în regiunea Herault la circa 25 de kilometri de Montpellier și având 26.000 de locuitori, a atras atenția autorităților franceze după ce presa franceză a relatat că în ultimele luni 10 localnici au încercat să călătorească în Siria pentru a lupta alături de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Începând din vara anului trecut, 20 de tineri musulmani din Lunel au plecat în Siria, iar șase dintre ei (cu vârste între 18 și 30 de ani) au murit din luna octombrie.

Arestarea celor patru bărbați intervine la aproape trei săptămâni după ce Europa a fost lovită de o undă de șoc în urma unui atac asupra sediului publicației satirice Charlie Hebdo de la Paris, atac soldat cu 12 morți și 11 răniți.

După două zile, pe 9 ianuarie, forțele speciale franceze i-au ucis pe cei doi jihadiști (frații Said și Cherif Kouachi) acuzați de masacrul de la Charlie Hebdo, precum și pe Amedy Coulibaly, autorul unei luări de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite după asalt cadavrele a patru persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…