Franța va lua o decizie în noiembrie în legătură cu livrarea către Rusia a unui portelicopter Mistral (ministrul apărării)

Franța va lua o decizie în noiembrie în legătură cu livrarea către Rusia a unui portelicopter Mistral (ministrul apărării)

Președintele Franței, Francois Hollande, va lua o decizie în luna noiembrie în legătură cu controversata livrare către Rusia a unui prim portelicopter Mistral, a declarat marți ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de agenția Reuters.

Hollande a anunțat pe 3 septembrie că, din cauza ''acțiunilor'' Moscovei în Ucraina, nu sunt întrunite condițiile pentru livrarea portelicopterului către Rusia.

Prima din cele două nave Mistral trebuia livrată Rusiei în octombrie și 400 de marinari ruși sunt instruiți din 30 iunie pentru manevrarea ei în portul Saint-Nazaire (departamentul Loire-Atlantique, vest).

''Președintele Republicii s-a exprimat în legătură cu acest subiect la începutul lunii septembrie. El a spus că, în acest moment, dacă nu se schimbă condițiile, el nu-și imaginează să dea autorizația de livrare'', a declarat ministrul presei în cursul unei vizite la Salonul Euronaval din Le Bourget (departamentul Seine-Saint-Denis, centru).

Solicitat să spună dacă s-au schimbat condițiile, ministrul francez al apărării s-a limitat să răspundă că președintele Hollande va lua decizia ''în cursul lunii noiembrie'' referitoare la ''momentul livrării '' navei Mistral.

Agenția comentează că un refuz al Parisului de a livra cele două nave comandate de Rusia, a căror vânzare reprezintă o sumă de 1,2 miliarde de euro, ar obliga Franța să despăgubească Moscova și ar tensiona relațiile dintre cele două. În plus, ar fi o veste proastă pentru șantierele navale STX din Saint-Nazare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria