General NATO: Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de armament

General NATO: Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de armament

Occidentul ar trebui să ia în considerare folosirea tuturor instrumentelor sale pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de armament defensiv, a declarat duminică comandantul NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, informează Reuters.

"Nu cred că există vreun instrument (...) care ar trebui exclus", a afirmat el în cadrul unei conferințe la Bruxelles, ca răspuns la întrebarea dacă este în favoarea trimiterii de armament defensiv în Ucraina.

Fără a numi Rusia, Breedlove a spus că, împotriva Ucrainei, sunt utilizate tactici diplomatice, informaționale, militare și economice.

"Prin urmare, ca răspuns, cred că Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele sale. Ar putea fi acest lucru destabilizator? Răspunsul este da. Însă și lipsa de acțiune poate fi destabilizatoare", a declarat Breedlove.

El a mai spus că informațiile secrete ale NATO indică evoluții militare "perturbatoare" pe teren, în estul Ucrainei, și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila nerespectare a acordului de încetare a focului convenit la Minsk.

"Vedem în continuare elemente perturbatoare de apărare aeriană, de comandă și control, realimentări, echipamente care traversează o frontieră extrem de permeabilă. Prin urmare, există îngrijorări că acordul de la Minsk nu ar fi respectat", a mai declarat Breedlove, în cadrul Brussels Forum, eveniment organizat de think-tank-ul German Marshall Fund.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…