General NATO: Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de armament

General NATO: Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de armament

Occidentul ar trebui să ia în considerare folosirea tuturor instrumentelor sale pentru a ajuta Ucraina, inclusiv trimiterea de armament defensiv, a declarat duminică comandantul NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, informează Reuters.

"Nu cred că există vreun instrument (...) care ar trebui exclus", a afirmat el în cadrul unei conferințe la Bruxelles, ca răspuns la întrebarea dacă este în favoarea trimiterii de armament defensiv în Ucraina.

Fără a numi Rusia, Breedlove a spus că, împotriva Ucrainei, sunt utilizate tactici diplomatice, informaționale, militare și economice.

"Prin urmare, ca răspuns, cred că Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele sale. Ar putea fi acest lucru destabilizator? Răspunsul este da. Însă și lipsa de acțiune poate fi destabilizatoare", a declarat Breedlove.

El a mai spus că informațiile secrete ale NATO indică evoluții militare "perturbatoare" pe teren, în estul Ucrainei, și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila nerespectare a acordului de încetare a focului convenit la Minsk.

"Vedem în continuare elemente perturbatoare de apărare aeriană, de comandă și control, realimentări, echipamente care traversează o frontieră extrem de permeabilă. Prin urmare, există îngrijorări că acordul de la Minsk nu ar fi respectat", a mai declarat Breedlove, în cadrul Brussels Forum, eveniment organizat de think-tank-ul German Marshall Fund.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

2 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?