Germania: Cinci persoane rănite în incendiul izbucnit într-un adăpost pentru refugiați în orașul Heppenheim

Germania: Cinci persoane rănite în incendiul izbucnit într-un adăpost pentru refugiați în orașul Heppenheim

Cinci persoane au fost rănite în incendiul izbucnit într-un adăpost pentru refugiați în orașul german Heppenheim (landul Hessa), potrivit unui anunț al poliției, fără să existe deocamdată indicii cum a izbucnit focul, relatează vineri agenția Reuters.

În Germania, care se așteaptă la un aflux de circa 800.000 de refugiați și imigranți în acest an, au avut loc peste 100 de incendieri împotriva adăposturilor pentru azilanți în ultimele luni.

''O persoană din adăpost care a încercat să se salveze sărind pe fereastră de la etajul al doilea este grav rănită'', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției, Christiane Kobus, într-un comunicat, precizând că celelalte patru persoane au fost ușor rănite ca urmare a inhalării de fum.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului, potrivit sursei.

Majoritatea recentelor atacuri asupra adăposturilor pentru azil în Germania au avut loc asupra unor clădiri goale destinate să devină adăposturi. Unii politicieni au avertizat însă că este doar o chestiune de timp înainte ca refugiații să fie atacați.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a refugiaților de la războaiele din fosta Iugoslavie din anii 1990. Criza a dus sistemul UE privind azilul într-un punct de ruptură, i-a divizat pe cei 28 de membri ai Uniunii și a alimentat ascensiunea populiștilor de dreapta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski