Germania: Confruntări între polițiști și militanți de extremă dreapta în fața unui centru pentru refugiați

Germania: Confruntări între polițiști și militanți de extremă dreapta în fața unui centru pentru refugiați

Confruntări au avut loc vineri seara între polițiști și militanți de extremă dreapta care protestau împotriva deschiderii unui centru pentru refugiați la Heidenau, în estul Germaniei, transmite AFP. La apelul formațiunii de extremă dreaptă NPD, mai multe sute de persoane au manifestat împotriva sosirii în această localitate, nu departe de Dresda, a sute de refugiați.

La sfârșitul manifestației, unii dintre protestatari au blocat drumul, ceea ce a determinat o intervenție a poliției care a făcut uz de gaze lacrimogene, în timp ce militanții au aruncat cu pietre și petarde. Mai multe persoane, atât din rândul militanților cât și al polițiștilor, au fost rănite.

Sâmbătă dimineața situația era calmă la Heidenau, ceea ce a permis instalarea în centrul de refugiați a 250 de persoane.

Autoritățile germane s-au confruntat în ultimele săptămâni cu o creștere a violențelor împotriva centrelor pentru imigranți, în contextul în care Germania se așteaptă să primească anul acesta un număr record de cereri de azil, care ar urma să atingă cifra de de 800.000. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...