Germania: Henriette Reker, candidată independentă la primăria orașului Koln, a fost înjunghiată într-o piață

Germania: Henriette Reker, candidată independentă la primăria orașului Koln, a fost înjunghiată într-o piață

Henriette Reker, candidat independent la alegerile pentru postul de primar al orașului Koln, a fost înjunghiată sâmbătă dimineață într-o piață din metropola germană, transmite DPA, citând poliția locală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) în jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), în apropierea unui punct de informare al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) lângă o piață organizată săptămânal în districtul Braunsfeld din Koln.

Alte patru persoane au fost rănite în acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker în campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie. Atacatorul a fost arestat la locul incidentului. Poliția și procuratura au lansat o anchetă pentru elucidarea circumstanțelor acestei agresiuni.

În cursa pentru obținerea postului de primar al orașului Koln, Henriette Reker este susținută de CDU și de Verzi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria