Germania investighează 200 de islamiști suspectați că au luptat în Siria

Germania investighează 200 de islamiști suspectați că au luptat în Siria

Procurorii germani investighează circa 200 de persoane suspectate că au călătorit în Siria pentru a lupta în conflict, a declarat miercuri ministrul german al justiției Heiko Maas pentru ziarul Bild, informează DPA.

'Procurorul șef conduce 135 de investigații referitoare la circa 200 de suspecți în legătură cu războiul civil din Siria', a afirmat Heiko Maas pentru publicație, adăugând că la nivelul întregii țări numărul cazurilor este aproape dublu.

'Acest lucru arată că Germania are legi foarte stricte privind terorismul. Le vom aplica cu cea mai mare rigoare. Nu va exista toleranță față de
teroriștii radicali', a mai spus el.

Parlamentul german a aprobat recent o misiune privind participarea țării la operațiunea militară internațională împotriva grupării extremiste Statul Islamic, iar experții avertizează că Germania ar putea deveni țintă a atacurilor teroriste organizate de luptătorii care se întorc.

Autoritățile germane au făcut cunoscut faptul că aproximativ 750 de persoane au călătorit din Germania în Siria și Irak pentru a se alătura Statului Islamic, care a preluat controlul unor teritorii întinse din Siria și Irak.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Așa o fi?