Germania, Italia și Elveția își unesc forțele împotriva traficanților care ajută refugiații să ajungă în Europa

Germania, Italia și Elveția își unesc forțele împotriva traficanților care ajută refugiații să ajungă în Europa

Germania, Italia și Elveția vor lansa în luna septembrie o unitate comună de intervenție însărcinată cu identificarea și destructurarea rețelelor de traficanți ce aduc refugiați în Europa, au anunțat vineri autoritățile elvețiene, transmite AFP.

Discuțiile despre planificarea acestei unități de intervenție și despre modalitățile de colaborare în cadrul ei durează de mai multe luni, a declarat agenției France Presse o purtătoare de cuvânt a Oficiului federal elvețian de poliție (FEDPOL).

Respectiva unitate de intervenție va avea baza la Chiasso, un mic oraș elvețian situat la granița cu Italia. Ea va fi alcătuită din grăniceri elvețieni și polițiști detașați din cadrul polițiilor germană și italiană și va avea ca obiectiv 'detectarea, monitorizarea și destructurarea rețelelor de traficanți', a indicat sursa citată.

Numeroși imigranți ilegali africani și arabi care debarcă pe coastele Italiei și pornesc apoi către nordul Europei traversează teritoriul Elveției sau rămân în această țară.

Numărul cererilor de azil primite de autoritățile elvețiene în al doilea trimestru al acestui an a fost de 7.384, cu 47% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Acești refugiați provin în special din Eritreea (3.238), Somalia (455), Sri Lanka (405) și Siria (390). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 Așa o fi? Judecați voi!

3 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

4 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani

5 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD