Germania: Merkel va participa marți la o manifestație a asociațiilor musulmane pentru a condamna atacurile de la Paris

Germania: Merkel va participa marți la o manifestație a asociațiilor musulmane pentru a condamna atacurile de la Paris

Cancelarul german Angela Merkel și mai mulți dintre miniștrii săi urmează să participe marți la o manifestație organizată de asociații musulmane pentru a condamna atacurile de la Paris, a anunțat luni un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de AFP.

'Cancelarul, vicecancelarul (Sigmar) Gabriel și alți miniștri doresc să participe' la această manifestație prevăzută pentru marți în fața Porții Brandenburg din Berlin, la ora 18.00 (17.00 GMT), a precizat purtătorul de cuvânt Georg Streiter, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul german de externe, cel de interne, al justiției sau al familiei intenționează, de asemenea, să participe la acest marș 'pentru o Germanie deschisă și tolerantă' și 'pentru libertatea religioasă și de opinie', acțiune organizată de asociația Consiliul Central al Musulmanilor (ZMD) și de Asociația Comunității Turce din Berlin (TGB).

Angela Merkel a participat duminică, alături de numeroși șefi de stat și de guvern, la marșul de la Paris împotriva terorimsului. Cancelarul german a condamnat în repetate rânduri acțiunile mișcării germane anti-islam PEGIDA, mișcare ce intenționează să se mobilizeze din nou luni seara, în special la Dresda, unde lunea trecută a adunat 18.000 de persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...