Germania: Mii de persoane, în frunte cu Merkel, adunate la Berlin împotriva islamofobiei

Germania: Mii de persoane, în frunte cu Merkel, adunate la Berlin împotriva islamofobiei

Mii de persoane erau adunate marți seara la Berlin, în prezența cancelarului Angela Merkel, pentru a participa la o manifestație împotriva islamofobiei, organizată la inițiativa mai multor organizații musulmane pentru a condamna atacurile din Franța, transmite AFP.

La începutul manifestației, care are loc în fața Porții Brandenburg din Berlin, reprezentanții musulmani au depus o coroană de flori albe în fața Amabasadei Franței în Germania. Acțiunea urmează să se încheie cu un discurs al președintelui german Joachim Gauck.

Angela Merkel a participat duminică, alături de numeroși șefi de stat și de guvern, la marșul de la Paris împotriva terorismului. Cancelarul german a condamnat în repetate rânduri acțiunile mișcării germane anti-islam PEGIDA, mișcare care a mobilizat luni seara la Dresda 25.000 de persoane. Tot luni seara, peste 100.000 de persoane au manifestat în întreaga Germanie contra mișcării PEGIDA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!