Germania: Numărul actelor de violență împotriva centrelor de refugiați, în creștere puternică (poliția judiciară)

Numărul actelor de violență împotriva unor centre pentru refugiați a crescut puternic în Germania în 2015, a indicat joi poliția judiciară germană (BKA), avertizând totodată asupra riscului sporit de agresiuni ale extremiștilor de dreapta împotriva unor responsabili politici, transmite AFP.

Potrivit BKA, în trimestrul al treilea al anului au fost consemnate 285 astfel de delicte, comparativ cu 198 în perioada similară a lui 2014. În ce privește întregul an 2015, au fost înregistrate 576 de acte de violență împotriva unor centre de refugiați pe teritoriul țării. Dintre acestea, 523 au fost comise de extremiști de dreapta, cele mai multe referindu-se la distrugere materială, delict de propagandă și incitare la ură.

'Pe lângă delictele împotriva centrelor de găzduire a solicitanților de azil, agitația împotriva responsabililor prezumtivi (pentru afluxul de migranți), a responsabililor politici sau a administratorilor centrelor de primire ar putea câștiga în importanță', a subliniat o purtătoare de cuvânt a BKA.

Avertismentul poliției judiciare intervine la scurt timp după ce candidata independentă la primăria orașului Koln, Henriette Reker, a fost înjunghiată sâmbătă de un extremist de dreapta pentru poziția sa în favoarea refugiaților, cu o zi înaintea scrutinului la care a și fost aleasă în fruntea municipalității. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!