Germania: Numărul actelor de violență împotriva centrelor de refugiați, în creștere puternică (poliția judiciară)

Germania: Numărul actelor de violență împotriva centrelor de refugiați, în creștere puternică (poliția judiciară)

Numărul actelor de violență împotriva unor centre pentru refugiați a crescut puternic în Germania în 2015, a indicat joi poliția judiciară germană (BKA), avertizând totodată asupra riscului sporit de agresiuni ale extremiștilor de dreapta împotriva unor responsabili politici, transmite AFP.

Potrivit BKA, în trimestrul al treilea al anului au fost consemnate 285 astfel de delicte, comparativ cu 198 în perioada similară a lui 2014. În ce privește întregul an 2015, au fost înregistrate 576 de acte de violență împotriva unor centre de refugiați pe teritoriul țării. Dintre acestea, 523 au fost comise de extremiști de dreapta, cele mai multe referindu-se la distrugere materială, delict de propagandă și incitare la ură.

'Pe lângă delictele împotriva centrelor de găzduire a solicitanților de azil, agitația împotriva responsabililor prezumtivi (pentru afluxul de migranți), a responsabililor politici sau a administratorilor centrelor de primire ar putea câștiga în importanță', a subliniat o purtătoare de cuvânt a BKA.

Avertismentul poliției judiciare intervine la scurt timp după ce candidata independentă la primăria orașului Koln, Henriette Reker, a fost înjunghiată sâmbătă de un extremist de dreapta pentru poziția sa în favoarea refugiaților, cu o zi înaintea scrutinului la care a și fost aleasă în fruntea municipalității. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....