Germania, pregătită să mobilizeze 4.000 de militari pentru a ajuta în cazul unui aflux masiv de imigranți

Germania, pregătită să mobilizeze 4.000 de militari pentru a ajuta în cazul unui aflux masiv de imigranți

Aproximativ 4.000 de militari germani vor fi mobilizați în weekend pentru a ajuta în cazul unui aflux masiv de refugiați, a declarat vineri ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, pentru săptămânalul Der Spiegel, relatează AFP.

"Numai pentru acest weekend circa 4.000 de soldați (ai Bundeswehr, armata germană — n.r.) sunt pregătiți a fi mobilizați" în caz "de urgență", a indicat ea într-un interviu care vă apărea în ediția de sâmbătă a publicației, dar din care au fost publicate vineri unele fragmente.

Ea insistă asupra faptului că nu vor fi chemați în ajutor decât în caz "de urgență". În cadrul eforturilor de ajutorare în privința luării în primire a refugiaților, sloganul armatei este "bunăvoință maximă".

Anterior, în timpul unei vizite la Praga, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat că Germania se așteaptă la 40.000 de noi refugiați în weekend, o previziune care nu a putut fi confirmată, la solicitarea AFP, nici de poliție, nici de Ministerul de Interne, responsabil de acest dosar.

Germania se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015, de patru ori mai mulți decât anul trecut și un record în Europa.

Ursula von der Leyen a mai explicat că refugiații vor fi găzduiți în cazărmi, separați de militari prin bariere de securitate, așa cum se întâmplă deja în 27 de clădiri administrate de Bundeswehr în întreaga țară.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Karina Olteanu)

Citiți și:


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”