Germania, pregătită să mobilizeze 4.000 de militari pentru a ajuta în cazul unui aflux masiv de imigranți

Germania, pregătită să mobilizeze 4.000 de militari pentru a ajuta în cazul unui aflux masiv de imigranți

Aproximativ 4.000 de militari germani vor fi mobilizați în weekend pentru a ajuta în cazul unui aflux masiv de refugiați, a declarat vineri ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, pentru săptămânalul Der Spiegel, relatează AFP.

"Numai pentru acest weekend circa 4.000 de soldați (ai Bundeswehr, armata germană — n.r.) sunt pregătiți a fi mobilizați" în caz "de urgență", a indicat ea într-un interviu care vă apărea în ediția de sâmbătă a publicației, dar din care au fost publicate vineri unele fragmente.

Ea insistă asupra faptului că nu vor fi chemați în ajutor decât în caz "de urgență". În cadrul eforturilor de ajutorare în privința luării în primire a refugiaților, sloganul armatei este "bunăvoință maximă".

Anterior, în timpul unei vizite la Praga, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat că Germania se așteaptă la 40.000 de noi refugiați în weekend, o previziune care nu a putut fi confirmată, la solicitarea AFP, nici de poliție, nici de Ministerul de Interne, responsabil de acest dosar.

Germania se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015, de patru ori mai mulți decât anul trecut și un record în Europa.

Ursula von der Leyen a mai explicat că refugiații vor fi găzduiți în cazărmi, separați de militari prin bariere de securitate, așa cum se întâmplă deja în 27 de clădiri administrate de Bundeswehr în întreaga țară.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Karina Olteanu)

Citiți și:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...