Germania respinge tot mai mulți migranți veniți dinspre Austria

Germania respinge tot mai mulți migranți veniți dinspre Austria

Autoritățile germane resping un număr tot mai mare de migranți ce vin dinspre Austria cu intenția de a ajunge în țările scandinave, a anunțat luni poliția austriacă, transmite AFP. 'Numărul zilnic al migranților respinși a ajuns de la 60 în luna decembrie la 200 la începutul acestui an', a indicat David Furtner, purtător de cuvânt al poliției din provincia Austria Superioară.

Această provincie este tranzitată de majoritatea migranților care doresc să intre pe teritoriul german, ceea ce înseamnă între 1.000 și 2.000 de persoane în fiecare zi.

Cei mai mulți migranți respinși de Germania 'nu doresc să ceară azil în această țară și sunt afgani care încearcă să ajungă în Suedia sau Danemarca, dar și marocani și algerieni', a precizat Furtner.

Înăsprirea condițiilor de intrare în Germania coincide cu introducerea unor măsuri mai stricte de control de către Suedia și Danemarca la propriile frontiere și are loc în contextul violențelor produse la Koln și în alte orașe germane în noaptea de Anul Nou, printre presupușii autori fiind și imigranți.

Unii migranți au fost respinși la frontieră întrucât nu dețineau documente de identitate valabile, a explicat reprezentantul poliției austriece.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Werner Faymann a anunțat, într-un interviu apărut marți în cotidianul Kronen Zeitung, introducerea unor controale mai stricte la granița cu Slovenia. Dacă legea va autoriza acest lucru, controalele vor viza 'trierea între refugiații economici și refugiații de război', a precizat șeful executivului de la Viena.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!