Germania: Șapte zboruri anulate pe aeroportul din Dusseldorf, după găsirea unei bombe neexplodate

O bombă neexplodată datând din Al Doilea Război Mondial și găsită la aeroportul internațional din Dusseldorf a cauzat, luni, anularea a șapte zboruri, relatează DPA.

Bomba, descoperită în timpul nopții în apropierea unei piste a celui de-al treilea mare aeroport din Germania, a fost detonată în siguranță de experții geniști. Pentru limitarea efectelor suflului exploziei, în zonă au fost aduși saci de nisip.

Două plecări și cinci sosiri de avioane au fost anulate în perioada în care s-a desfășurat explozia controlată, a explicat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Christian Hinkel, în rest celelalte operațiuni pe aeroport desfășurându-se normal.

În Germania sunt relativ frecvente cazurile unor bombe din Al Doilea Război Mondial găsite neexplodate, în multe localități autoritățile având echipe de experți pentru detectarea și dezamorsarea acestor încărcături explozive.

Cea mai amplă evacuare în Germania din perioada postbelică a avut loc în 2011, când 45.000 au fost nevoiți să părăsească temporar o zonă a orașului Koblentz pentru a permite neutralizarea unei bombe neexplodate.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…