Germania se confruntă cu o amenințare teroristă concretă (raport)

Germania se confruntă cu o amenințare teroristă concretă (raport)

Germania se confruntă cu o amenințare teroristă concretă care ar putea rezulta în acte de violență 'în orice moment', a relatat joi cotidianul popular Bild, citând un raport confidențial al Ministerului de Interne, potrivit DPA. "Germania este o țintă declarată și reală pentru violențe ale jihadiștilor", amenințare care "se poate transforma în acte concrete de violență împotriva instituțiilor de stat și civile", se arată în raportul citat de Bild.

Germania s-ar putea confrunta cu o serie de atacuri teroriste similare cu cele comise în noiembrie la Paris, comise pe parcursul mai multor zile și susținute prin folosirea de arme, bombe incendiare și alți explozibili.

Dezvăluirile nu au putut fi verificate independent de DPA.

Deși Bild nu precizează data la care a circulat raportul, menționează că acesta este de dinaintea atacului terorist de marți de la Istanbul în care au murit 10 cetățeni germani și care a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

Ministrul german de justiție Heiko Maas a afirmat miercuri că amenințarea unor atacuri teroriste pe teritoriul Germaniei nu a sporit după atacul de la Istanbul, adăugând că nu există în prezent "nicio dovadă concretă privind posibile ținte".

Din cele 850 de persoane care ar fi părăsit Germania pentru a jura credință organizației jihadiste Statul Islamic sau pentru a lupta alături de grupări extremiste, aproximativ o treime s-au întors, potrivit oficialilor serviciilor germane de securitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro