Germania va livra 4.000 de veste antiglonţ kurzilor din Irak

Germania va livra 4.000 de veste antiglonţ kurzilor din Irak

Germania va livra kurzilor irakieni 4.000 de veste antiglonţ şi tot atâtea căşti, precum şi 200 de aparate radio şi 680 de aparate pentru vedere pe timpul nopţii, a dezvăluit luni săptămânalul german Der Spiegel pe site, citat de AFP.

Germania va livra 4.000 de veste antiglonţ kurzilor din Irak (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Primele avioane care livrează acest echipament militar ar putea decola săptămâna aceasta, potrivit aceleiaşi surse care citează o listă stabilită de armata germană.

Printre alte livrări prevăzute figurează, de asemenea, 20 de detectoare de metale şi 30 de sonde antimine care provin din stocurile de echipament ale armatei germane, dar şi ale Ministerului de Externe.

Berlinul răspunde astfel solicitărilor logistice ale kurzilor comunicate în urmă cu două săptămâni unui agent de legătură al BND, serviciile secrete germane, potrivit Der Spiegel.

Guvernul german a decis miercuri să livreze arme kurzilor din Irak, unde jihadiştii Statului Islamic (SI) seamănă teroare începând din iunie.

"Suntem pregătiţi să le trimitem kurzilor cât mai rapid posibil" un ajutor militar care ar putea include armament, a anunţat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Berlinul se alătură astfel Parisului şi Londrei, care au anunţat deja că vor livra arme combatanţilor kurzi, o poziţie aprobată în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene.

Anterior, Germania, care a trimis deja săptămâna trecută 36 de tone de provizii şi de material medical la Erbil, capitala Kurdistanului irakian (nord), a anunţat că doreşte să trimită material militar neletal, dar detaliile nu au fost precizate până în prezent.

Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului german, urmează să se reunească pe 1 septembrie într-o sesiune extraordinară, pentru a discuta despre livrarea de arme către kurzi.

Majoritatea germanilor sunt ostili livrărilor de armament.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

3 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

4 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

5 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată