Germania vrea plasarea în centre specifice de repatriere a solicitanților de azil din Algeria și Maroc respinși

Germania vrea plasarea în centre specifice de repatriere a solicitanților de azil din Algeria și Maroc respinși

Germania intenționează să adopte măsuri pentru accelerarea repatrierii solicitanților de azil veniți din Algeria și Maroc, în special prin plasarea lor în centre specifice de repatriere, au afirmat duminică responsabili politici, potrivit AFP.

"Totul merge în direcția plasării în centrele de la Bamberg și Manching a imigranților originari din Africa de Nord și fără perspectivă de instalare" în Germania, a explicat pentru publicația Die Welt am Sonntag președintele grupului parlamentar CSU (conservator) din Bavaria, Thomas Kreuzer, invocând un acord pe acest subiect între cancelarul german Angela Merkel și liderul landului Bavaria, Horst Seehofer.

Algerienii și marocanii nu vor mai fi, prin urmare, dispersați în centre de primire de pe întreg teritoriul țării.

Vorbind despre această dispoziție, liderul grupului parlamentar SPD (social-democrat) din Bundestag, Christine Lambrecht, a subliniat într-un comunicat că măsura este pregătită de câteva luni pentru toți cei care au puține șanse să rămână în Germania.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere "este cel care trebuie acum să facă astfel încât procedurile să devină mai rapide și ca solicitanții de azil respinși să fie sistematic și rapid trimiși înapoi în țările lor", a adăugat ea.

Imigranții din Africa de Nord ar urma să fie strânși în centrele de la Bamberg și Manching (Bavaria), până când cererile lor de azil vor fi examinate, așa cum se întâmplă deja în cazul solicitanților de azil proveniți din Balcani, care au puțin șanse de a obține azil.

Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia au fost incluse pe lista țărilor considerate sigure și ai căror cetățeni nu au astfel decât o perspectivă extrem de redusă de a se instala în Germania.

Berlinul vrea să adauge Marocul și Algeria pe această listă.

Potrivit Ministerului de Interne german, în ultimele luni a fost consemnată o creștere explozivă a numărului solicitanților de azil marocani și algerieni. Dacă în luna iunie au fost înregistrați 847 de algerieni și 368 de marocani, în decembrie numărul lor a fost de 2.296, respectiv 2.896.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…