Germania/refugiați: Discuțiile între Angela Merkel și partenerii săi de coaliție s-au încheiat fără rezultat

Germania/refugiați: Discuțiile între Angela Merkel și partenerii săi de coaliție s-au încheiat fără rezultat

Cancelarul german Angela Merkel și partenerii săi de coaliție nu au reușit duminică să ajungă la un consens în cadrul unei reuniuni organizate la Berlin pentru depășirea diferențelor privind modul de gestionare a valului de refugiați care ajung în Germania, relatează Reuters și DPA. 

Berlinul se așteaptă ca în Germania să ajungă în acest an între 800.000 și un milion de migranți, de două ori mai mult decât în toți anii precedenți și mult peste numărul celor care urmează să ajungă în orice altă țară membră a Uniunii Europene.

Presa germană a calificat reuniunea de duminică dintre cancelarul Angela Merkel și președintele Partidului Social-Democrat (SPD), Sigmar Gabriel, și liderul conservatorilor bavarezi, Horst Seehofer, ca fiind un "summit de criză" între partenerii coaliției de guvernare.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a descris discuțiile ca fiind "constructive", însă a precizat că cei trei lideri se vor întâlni din nou joi.

"Există multe puncte de vedere comune, iar altele rămân să fie discutate și soluționate", a mai spus Steffen Seibert, adăugând că printre acestea se numără și ideea introducerii așa-numitelor "zone de tranzit" la punctele de trecere a frontierei pentru procesarea cererilor de azil.

Liderul conservatorilor bavarezi (CSU), Horst Seehofer, dorește măsuri mai dure pentru stoparea afluxului de refugiați. Unii membrii CSU doresc chiar un mai mare control sau chiar închiderea granițelor Germaniei.

Pentru a detensiona situația din cadrul coaliției, oficialii conservatori s-au așteptat ca Seehofer să vină de la ședința de duminică cu un acord pentru introducerea zonelor de tranzit. Unii membri SPD au spus însă că nu ar fi de acord cu astfel de zone. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache