Germanii i-au adus un ultim omagiu fostului președinte Richard von Weizsaecker

Germanii i-au adus un ultim omagiu fostului președinte Richard von Weizsaecker

Numeroase persoane i-au adus miercuri un ultim omagiu fostului președinte german Richard von Weizsaecker, în cadrul unei slujbe religioase la Catedrala din Berlin, relatează DPA.

La ceremonie au fost prezenți alături de președintele Joachim Gauck și ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier, ministrul finanțelor Wolfgang Schaeuble și vicepreședintele Bundestagului Antje Vollmer. Cancelarul Angela Merkel s-a aflat și ea printre cei 1.400 de invitați la serviciul religios. O ceremonie militară urma de asemenea să aibă loc în fața catedralei.

Weizsaecker, care a murit la 31 ianuarie, la vârsta de 94 de ani, a deținut funcția de primar al Berlinului de Vest în perioada 1981-1984 și apoi pe cea de președinte al Germaniei în perioada 1984-1994. Căderea Zidului Berlinului și reunificarea Germaniei au avut loc în timpul președinției sale.

Cel mai important discurs politic al lui Weizsaecker este considerat a fi cel rostit la 8 mai 1985, la împlinirea a 40 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, atunci când a numit capitularea Germaniei drept 'Ziua Eliberării'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…