Germanii nu văd niciun avantaj de pe urma primirii de refugiați (sondaj)

Germanii nu văd niciun avantaj de pe urma primirii de refugiați (sondaj)

Doar 16% dintre germani cred că țara lor a avut de câștigat de pe urma deciziei luate în acest an de a primi un număr mare de solicitanți de azil, potrivit unui sondaj de opinie citat sâmbătă de agenția DPA.

Potrivit institutului de sondare a opiniei publice Horst Opaschowski, doar 16% dintre germani au răspuns afirmativ la enunțul: "Afluxul de refugiați ne va oferi mai multe oportunități economice decât probleme".

Doar 20% dintre respondenți au fost de acord cu afirmația potrivit căreia primirea unui număr atât de mare de refugiați va îmbunătăți imaginea Germaniei în lume. Procentul a fost chiar mai mic în est — 12%—, care are cele mai mari probleme în a accepta afluxul de refugiați, care ar urma să fie de circa un milion de persoane numai în acest an, în timp ce în vestul țării procentul a fost de 22%. Totuși, procentul a fost mult mai ridicat — 32% — în rândul respondenților cu vârste între 14 și 17 ani.

Totodată, 56% dintre respondenți au declarat că sunt de părere că politicienii germani sunt complet depășiți în criza refugiaților. Nu mai puțin de 66% dintre germanii din orașele cu o populație mai mică de 5.000 de persoane au susținut acest punct de vedere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 De citit...

5 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”