Gest de nobleţe făcut de Poroşenko faţă de români/VIDEO

Gest de nobleţe făcut de Poroşenko faţă de români/VIDEO

Gest de nobleţe făcut de Poroşenko faţă de românii din Ucraina

Preşedintele ucrainian Petro Poroşenko, a ţinut un discurs oficial în limba română, în cadrul unei conferinţe organizate la Universitatea din Cernăuţi.
 
 Este pentru prima dată când preşedintele ucrainean, născut la Bolograd, în sudul vechii provincii româneşti Basarabia, vorbeşte în public în limba română despre care apropiaţii săi spun că o cunoaşte foarte bine.

Liderul de la Kiev a promis că va respecta drepturile etnicilor români, dar nu a uitat să le reamintească acestora că totuşi sunt cetăţeni ai Ucrainei. De asemenea, Petro Poroşenko a mulţumit, ironic, Rusiei că a făcut poporul ucrainian să fie mai unit. Peste 330.000 de etnici români locuiesc în Ucraina, mare parte din ei în jurul oraşului Cernăuţi.

„Dragi prieteni, dragi compatrioţi, Bucovina este o regiune unică, care poate servi drept exemplu de înţelegere între naţionalităţi. În această regiune multinaţională, din moşi-strămoşi locuiesc oameni de diferite naţionalităţi, oameni care vorbesc diferite limbi, oameni care convieţuiesc şi care au poate şi religii diferite”, a spus Petro Poroşenko.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...