Gestul neaşteptat făcut în direct de ”CEL MAI SĂRAC” preşedinte din lume

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, prezentat adesea drept "cel mai sărac" preşedinte din lume, a dat bani unui bărbat sărac în timpul unui interviu televizat.

"Cel mai sărac" preşedinte din lume i-a dat bani unui cerşetor în timpul unui interviu televizat

Jose Mujica este cunoscut drept "cel mai sărac" preşedinte din lume datorită modului său minimalist de viaţă şi a contribuţiilor sale către acte de caritate.

Liderul Uruguayului a dat o bancnotă de 100 de peso (aproximativ 4 dolari) unui bărbat sărac care i-a cerut o monedă în timp ce preşedintele acorda un interviu unui post TV din Montevideo, informează Huffington Post.

”Nu am monedă, dar nu plânge”, i-a spus Mujica bărbatului care se afla printre reporteri şi cerea bani.

”Vreau să fiţi preşedinte pe viaţă!” a fost replica celui care a primit banii din partea preşedintelui. ”Nu, nu”, a răspuns Mujica, în timp ce reporterii care au asistat la scenă au început să râdă.

 Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

"Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar