Gestul neaşteptat făcut în direct de ”CEL MAI SĂRAC” preşedinte din lume

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, prezentat adesea drept "cel mai sărac" preşedinte din lume, a dat bani unui bărbat sărac în timpul unui interviu televizat.

"Cel mai sărac" preşedinte din lume i-a dat bani unui cerşetor în timpul unui interviu televizat

Jose Mujica este cunoscut drept "cel mai sărac" preşedinte din lume datorită modului său minimalist de viaţă şi a contribuţiilor sale către acte de caritate.

Liderul Uruguayului a dat o bancnotă de 100 de peso (aproximativ 4 dolari) unui bărbat sărac care i-a cerut o monedă în timp ce preşedintele acorda un interviu unui post TV din Montevideo, informează Huffington Post.

”Nu am monedă, dar nu plânge”, i-a spus Mujica bărbatului care se afla printre reporteri şi cerea bani.

”Vreau să fiţi preşedinte pe viaţă!” a fost replica celui care a primit banii din partea preşedintelui. ”Nu, nu”, a răspuns Mujica, în timp ce reporterii care au asistat la scenă au început să râdă.

 Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

"Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări