Gestul neaşteptat făcut în direct de ”CEL MAI SĂRAC” preşedinte din lume

Gestul neaşteptat făcut în direct de ”CEL MAI SĂRAC” preşedinte din lume

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, prezentat adesea drept "cel mai sărac" preşedinte din lume, a dat bani unui bărbat sărac în timpul unui interviu televizat.

"Cel mai sărac" preşedinte din lume i-a dat bani unui cerşetor în timpul unui interviu televizat

Jose Mujica este cunoscut drept "cel mai sărac" preşedinte din lume datorită modului său minimalist de viaţă şi a contribuţiilor sale către acte de caritate.

Liderul Uruguayului a dat o bancnotă de 100 de peso (aproximativ 4 dolari) unui bărbat sărac care i-a cerut o monedă în timp ce preşedintele acorda un interviu unui post TV din Montevideo, informează Huffington Post .

”Nu am monedă, dar nu plânge”, i-a spus Mujica bărbatului care se afla printre reporteri şi cerea bani.

”Vreau să fiţi preşedinte pe viaţă!” a fost replica celui care a primit banii din partea preşedintelui. ”Nu, nu”, a răspuns Mujica, în timp ce reporterii care au asistat la scenă au început să râdă.

 Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

"Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...